Podskalo

Podskalo

Aktivnosti

AKTIVNOSTI

Se sprašujete kaj vse lahko počnete v Kamniku in okolici? Izbire je dovolj, da nekaj dni ostanete pri nas in se ponovno vrnete. Pohodništvo spomladi, kopanje poleti, kolesarjenje jeseni in smučanje pozimi je le nekaj razlogov, da nas obiščete v vseh letnih časih.

Pridite in se prepričajte o lepotah Kamniško-Savinjskih Alp, ki ponujajo pohodniške poti za vsak okus – od krajših izletov do zahtevnejših vzponov in vrhove čez 2500 m nadmorske višine s slikovitimi razgledi. Velika planina, Kamniško sedlo ali Grintovec je le nekaj najpopularnejših predlogov, ki pa naj vas ne ustavijo pri raziskovanju široke izbire planinskih možnosti.

Kamnik in okolica ponujata veliko možnosti za cestno kolesarske užitke različnih zahtevnosti. Nimate svojega kolesa? Nič hudega, brezplačno si ga lahko izposodite pri nas. Za bolj adrenalinsko gorsko kolesarstvo pa 20 km oddaljeni Krvavec ponuja odlične downhill in cross country proge.

V zimskem času prav tako predlagamo obisk Krvavca, enega najboljših smučišč v Sloveniji, kjer se lahko prepustite smučarskim užitkom na 30 km urejenih prog in snežnem parku, ponujajo pa tudi možnost smučarske šole. Manjše smučišče, idealno za družine, se nahaja tudi na Veliki planini.

Za osvežitev v vročem poletju vam priporočamo plavanje v odprtem olimpijskem bazenu, ki je le streljaj od nas, ali pa celovito sproščanje v prib. 10 km oddaljenih Termah Snovik.

Želite izkusiti nekaj zabavnega, vznemirljivega in barvitega? Priporočamo vam, da s prijatelji ali družino obiščete Kraljev Hrib, oddaljen prib. 10 km, in se vživite v igro paintballa v neokrnjenem naravnem okolju.

Odlična rekreacija se ponuja le nekaj metrov od nas – igrišča za tenis in odbojko na mivki vabijo, da jih skupaj s prijatelji preizkusite.

Za bolj umirjeno rekreacijo in sproščanje priporočamo čudovito golf igrišče Arboretum Ljubljana z 18 luknjami, oddaljeno manj kot 10 km, ki se nahaja blizu Arboretuma Volčji Potok.

Ne pozabite - na naši recepciji smo vam vedno na voljo, zato priporočamo, da se za predloge in nasvete obrnete na nas in z veseljem vam bomo pomagali.